[Volunteers together ]
Згуртовані волонтери-вирішені проблеми

Головна » 2015 » Грудень » 9 » Домашнє насильство
14:16
Домашнє насильство

         Ми живемо у світі, однією з характерних  ознак якого є насильство. Останні два сторіччя дали приклади нечуваного раніше насильства. Криваві світові війни та революції, винахід і застосування зброї масового знищення, геноцид забрали життя десятків мільйонів людей. Україна на цей час страждає від неоголошеної війни  на сході, від жорстокої економічної кризи; злочинність, на жаль, також не становиться менше. Чи є на такому фоні актуальною проблема насильства в сім’ї?

За даними досліджень, проведених в Україні, близько 70% жінок  піддаються різним формам приниження і знущання в родині. Частіше за все жінки ототожнюють насилля із зґвалтуванням, рідше з фізичним болем та побиттям.

         Низький рівень інформованості населення по проблемі насильства в сім’ї – біля  80 %  жінок потребують інформації стосовно того, як захистити себе від насилля, а близько 40 % не знають, як попередити насильство.

         Наведені дані показують, що проблема сімейного насильства є надзвичайно гострою в Україні. Найчастіше жертвами насильства в сімʼї стають жінки, тому наведені нижче поради стосуються в першу чергу їх.

Поради жінкам, як поводити себе у разі скоєння насильства

У разі насильства негайно шукай безпечного притулку, не затягуй ситуації, що склалася. Бажано домовитися з подругою, з близькою людиною про надання притулку тобі та дітям.

Розповідай іншим про насильство, не тримай його в таємниці. Звертайся за допомогою до сусідів та друзів. Поговори з священиком, рідними, лікарями.

Скористайся допомогою фахівців (психологів, психотерапевтів, юристів).

Будь рішучою у стосунках з чоловіком. Телефонуй у міліцію, аби  вгамували чоловіка, коли він тебе б’є, склади заяви в міліцію та прокуратуру.

Будь незалежною, підвищуй свою самооцінку. Шукай шляхів економічної незалежності.

У разі виникнення проблем та бажання їх розв’язати за допомогою фахівців Ви завжди можете звернутись до Ужгородського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою: вул. Ф. Ракоці, 2 або за телефонами: 61-64-72 чи 0633525100; 0664898500.

Категорія: «Безпечна родина» | Переглядів: 1052 | Додав: Boris | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar