[Volunteers together ]
Згуртовані волонтери-вирішені проблеми

Головна » 2015 » Грудень » 9 » Звітна конференція центрів УГСПЛ
15:17
Звітна конференція центрів УГСПЛ

Звітна конференція про результати більш ніж річної роботи інформаційно-правових центрів Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ) у сімох обласних і районних центрах відбулась 24 листопада у Києві.

Мова йшла  про участь громадянського суспільства у підготовці Національної стратегії з прав людини та співпрацю правозахисників із закладами Міністерства освіти і науки України, орієнтовані на просвіту у сфері прав людини та спільну розробку освітніх програм для шкіл і університетів.

У сімох містах України з’явилися інформаційно-правові центри, створені Українською Гельсінською за сприяння Національного фонду на підтримку демократії (NED) на базі місцевих громадських організацій. Це консультаційні центри, які безкоштовно надають первинну правову допомогу вразливим соціальним групам. Так,активісти Хмільника Вінницької області розвивають сільську мережу правових консультантів у своєму районі. В Ужгороді та Чернігові такі центри допомагають учасникам АТО: відкриті спеціалізовані правові приймальні та гарячі телефонні лінії, створений і виданий «Довідник для сім’ї загиблого», відбулося чотири виїзні консультації учасників бойових дій та їхніх родичів у районах. У прифронтовому Дзержинську Донецької області інформаційно-правовий центр працює для місцевої ромської громади, допомагаючи її представникам отримати необхідні документи, а у Нікополі Дніпропетровської області центр допомагає постраждалим від насильства в сім’ї. Також Центри реалізовували освітні та просвітницькі дії. Методичною та освітньою базою подібної діяльності стала методологічна база та методичні напрацювання Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини». Зараз проект «Громадські центри юридичної та інформаційної допомоги в Україні», в рамках якого створені та працюють ці центри, добігає кінця.

По закінченню конференції учасники пригадали свою першу зустріч рік тому. Колеги переглянули відео де чути неформальний гімн про права людини серед інформаційних центрів.

Категорія: «Посилення правових можливостей учасників АТО, членів їх сімей в м. Ужгород та Ужгородському районі | Переглядів: 1007 | Додав: Boris | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar