[Volunteers together ]
Згуртовані волонтери-вирішені проблеми

Головна » 2016 » Червень » 16

На семінарі з документування громадяни України ВПО жартуючи потішились з перемоги Словаччини над Росією, а в обговоренні виразили рішучість у фіксації воєнних злочинів.

15 червня у приміщені ГО «Справа Кольпінга в Україні» відбувся семінар «Порівняльний аналіз військових подій на Балканах та в Україні. Правовий захист» для внутрішньо переміщених осіб та журналістів. Захід стосувався подій на Сході України.

«Паралелі Балкани – Україна, можна роздивлятись під лупою, адже їх направду багато. От самі посудіть: і Україна і Хорватія – колишні комуністичні республіки. Отримали незалежність практично синхронно, хоча українцям – Крим і Донбас вдалось втримати на 20 років під мирним небом,  все рівно це дуже схожа ситуація із Сербською Краиною. Навіть назви схожі: Краина-Україна. Ця територія проголосила на віче-референдумі про свою незалежність від Хорватії, цей крок не підтримав офіційний Белград (як і офіційна Москва), хоча звичайно ж керував ходом подій. Приємно усвідомлювати й те, що хорвати перемогли сепаратистів, як переможемо і ми» – заявив в ході семінару лектор Української Гельсінської спілки з прав людини,  Гайдук Андрій.

... Читати далі »

Дивилися: 985 | Додав: Boris | Дата: 16.06.2016 | Комментарії (0)