[Volunteers together ]
Згуртовані волонтери-вирішені проблеми

Головна » 2016 » Червень » 11 » Співпраця в дії. Ужгородський місцевий центр БВПД та УГСПЛ провели спільне засідання
21:54
Співпраця в дії. Ужгородський місцевий центр БВПД та УГСПЛ провели спільне засідання

09.06.2016 року   працівники Ужгородського місцевого центру з надання БВПД  Еріка Кинєв та Лілія Новак,  разом  з представником  Регіонального  центру з надання БВПД в Закарпатській області-Іваном Голубкою та юристом Громадської приймальні Української  Гельсінської  спілки з прав людини  в м.Ужгороді   Юрієм Опалеником,    провели    дистанційний  прийом   внутрішньо переміщених осіб  на базі  Громадської організації «Закарпаття - Донбас», керівник Костянтин Блажевич .    Під час зустрічі  було прийнято громадян, яким  надано роз’яснення     з правових  питань,   відповідно до Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб». Одній особі, яка відноситься до пільгової категорії громадян, буде надано безоплатну вторинну допомогу для захисту її інтересів у суді.

Одне з питань, що має особливу увагу це справа переселенки яка намагається отримати компенсацію за заподіяну шкоду житловому приміщенню в місті Щастя, Луганської області.

Мова в даному випадку йде про відшкодування шкоди, заподіяної терористичним актом, регламентується спеціальною нормою — ст.19 закону України №638-IV “Про боротьбу з тероризмом”», згідно з якою відшкодування шкоди, заподіяної громадянам терористичним актом, провадиться за рахунок коштів державного бюджету України.

Нагадаємо що мешканка Слов’янська за допомогою юристів Гельсінської спілки вперше виграла в суді справу про компенсацію за житло, зруйноване під час АТО. Вирішено стягнути з Держави Україна в особі Міністерства юстиції за рахунок Державного бюджету 387 000 гривень.

Ознайомитись з рішенням суду можна за посиланням.

До речі, типову інструкцію, як відсудити свою законну компенсацію за зруйноване житло, можна прочитати тут.

Прес-служба ГО «Закарпатська громада»

Переглядів: 967 | Додав: Boris | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar