[Volunteers together ]
Згуртовані волонтери-вирішені проблеми

Головна » 2016 » Травень » 31 » Кожний має право знати свої права
23:16
Кожний має право знати свої права

Сьогодні ми завершуємо один з наших найкращих проектів: «Кожен має право знати свої права», а мандруюча фотовиставка поїде далі Україною й надалі виконуватиме свою місію вже в інших регіонах.

Нагадаємо, що наша фотовиставка побувала в 4-ох закладах, а саме: 20 школа-ліцей, де ми проводили навчання, для тепер уже сертифікованих гідів-екскурсоводів, що стали без перебільшення експертами у галузі «Прав людини» 

Керівництво 10-ої школи з угорськомовним навчанням – люб’язно надали нам приміщення для проведення більшої частини екскурсій, зокрема там було проведено близько 40 презентацій для дітей різного віку, з різних шкіл. Про актуальність виставки для дітей, говорять численні позитивні враження з «книги відгуків»: «Ця виставка була дуже повчальною. І я навіть не уявляла собі, що наші права є настільки близькими, вони поруч нас, в буденному житті, набагато ближче ніж ми думаємо…» - написала юна учасниця екскурсії.

Фотовиставка також побувала в Ужгородському СІЗО, де була якнайтепліше прийнята увязненими учасниками. «Незважаючи на початкову скутість, вже буквально за 5 хвилин ми їх розговорили, а дилема про «товстого чоловіка» (чи варто штовхати з мосту товстого чоловіка, який завадить руху поїзда, що насувається на 5-ох привязаних до колії людей – ред.)  викликала неабияку дискусію,  а думки розділились. Це говорить про актуальність теми «Людини, прав людини, використання людини як засобу досягнення мети»» - зазначив координатор виставки Кондратюк Борис.

Крім того екскурсію проводили й студентам-юристам та гуманітаріям у стінах УжНУ, які з не меншим запалом зустріли питання-дилеми, які зачіпає виставка, зокрема питання «смертної кари», «рівності жінок у правах з чоловіками в Україні та світі» та ін. не менш цікаві запитання.

Хоча відгуки учасників заслуговують на окрему статтю, ми їх розмістимо тут, адже саме завдяки таким теплим словам зявляється мотивація працювати на благо майбутніх поколінь й брати активну участь в громадському житті:

«Чудова виставка. Чудові люди. Я отримала море корисної інформації і познайомилася з чудовими та позитивними людьми. Час який я проводила з вами був неймовірно чудовим і він пролетів дуже швидко… Останній тренінг був просто незабутнім. Я дуже вас полюбила за ці декілька днів. І мені буде не вистачати вас. Ви неймовірно хороші люди і я рада що в світі є такі люди як ви. Які допомагають іншим» (Рішко Анастасія)

 

«Мені дуже сподобалася виставка, я дізналась багато цікавої та корисної інформації,яка в житті мені знадобиться. Я познайомилася з багатьма людьми,з якими мені було цікаво проводити свій час. Поборола свій страх виступу перед публікою (Кость Євгенія)

 

«Дякую всіііііім за веселу компанію. За превелиииику купу корисної інформацій... За пончики, тістечка та печеньки... За море емоцій, за радість, переживання. Ви за ці тренінги стали мені ніби родина. Приємно бачити, що молодь зараз не тільки сидить в комп'ютерах та телефонах, а й займається громадською діяльністю. Дякую за мафію, яка відкрилася перед мною під іншим світлом. Щиро дякую всім за посмішки та обнімашкииии... Tепер я з впевненістю можу сказати: Я знаю свої права! Я-особистість. Я-індивідуальність. Я-вільна, тому, що свобода-це не те, що нам дали, це те-що в нас не можна забрати. Я маю гідність. Я маю право на таємницю та особистий простір. Я маю право на життя. Я маю право на власну думку. Я маю свої права та обов'язки. Я маю право на мирні збори. Я МАЮ ПРАВО ЗНАТИ СВОЇ ПРАВА!!!!!  Отже як висновок: Успішно пройшла навчання під час семінару з підготовки гідів для Мандрівної» (Пайдак Ірина)

 

Ми закликаємо всіх небайдужих долучатись до наших ініціатив, та слідкувати за нами у Фейсбук та на нашому сайті. Далі буде цікавіше!

Переглядів: 1242 | Додав: AndryiHaiduk | Теги: фотовиставка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar