[Volunteers together ]
Згуртовані волонтери-вирішені проблеми

Головна » 2016 » Травень » 9 » В Ужгороді відбудеться урочисте відкриття мандрівної виставки "Кожен має право знати свої права"
10:16
В Ужгороді відбудеться урочисте відкриття мандрівної виставки "Кожен має право знати свої права"

10 травня о 15.30 у приміщенні Ужгородської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 10 за адресою наб. Православна, 24 Ф, відбудеться урочисте відкриття мандрівної виставки "Кожен має право знати свої права".

Всеукраїнський тур мандрівної освітньої виставки "Кожен має право знати свої права" організовано програмою USAID "Права людини в дії", яка впроваджується Українською Гельсінською спілкою з прав людини, в рамках Всеукраїнської освітньої програми "Розуміємо права людини".

 

Мандрівна експозиція "Кожен має право знати свої права" є мобільним навчально-методичним засобом і складається із 25 панелей, що містять стислі тексти та візуальну інформацію про цінності, принципи та окремі аспекти прав людини. Експозиція є своєрідним майданчиком для дискусії, навчання та дій спрямованих на підтримку та захист прав людини.

Виставка була створена громадською організацією "МАRТ" за підтримки МФ "Відродження". За 4 роки мандрівна експозиція відвідала більшість областей, побувала в великих містах, містечках та селах.

Всі дії за цим унікальним проектом спираються на потенціал активістів, які отримали підготовку в рамках освітньої програми "Розуміємо права людини", але потребують підтримки в своїй активності.  Серед випускників цієї програми є також і Ужгородці.

Освітні екскурсії тривають 40-60 хвилин і включають в себе як безпосередньо інформаційно-навчальний блок, так і обговорення найбільш актуальних для відвідувачів питань щодо прав людини та можливостей їх захисту.

Партнерами виставки в місті Ужгород виступили : ГО " Самоврядування  молоді "Інсайдер", управління освіти Ужгородської міської ради, учнівське врядування міста Ужгорода "КОРЗО", ГО "Закарпатська громада", Ужгородська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 10, Ужгородська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 20 – ліцей "Лідер".

Американський народ, через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 50 років. В Україні допомога USAID надається у таких сферах як: економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор. Починаючи з 1992 р., Агентство США з міжнародного розвитку надало Україні технічну та гуманітарну допомогу на суму 1,8 мільярда доларів.

Детальнішу інформацію про програми USAID в Україні можна отримати на офіційному веб-сайті USAID  та сторінці у Facebook.

 

Прес-служба ГО "Закарпатська громада"

Переглядів: 1563 | Додав: Boris | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar