[Volunteers together ]
Згуртовані волонтери-вирішені проблеми

Головна » 2017 » Травень » 3 » Громадські організації Ужгорода та Черкас спільно з владою інформуватимуть учасників АТО про медичні права
12:36
Громадські організації Ужгорода та Черкас спільно з владою інформуватимуть учасників АТО про медичні права

Нещодавно правозахисники Ужгорода та Черкас в межах плану дій Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини» провели робочі зустрічі з органами державної влади та місцевим самоврядуванням. Мета – координація дій, спрямованих на покращення процесу інформування учасників АТО та їхніх родин  щодо оздоровлення, отримання  медичних послуг.

«Проводячи інформаційну роботу з учасниками АТО, громадські об’єднання Черкас, Чернігова та Ужгорода виявили сумну тенденцію – учасників АТО при поверненні з війни не турбує свій стан здоров’я, вони не проходять обстежень та лікувань. В свою чергу неотримання кваліфікованої медичної допомоги, непроходження реабілітаційних заходів з часом призводить до погіршення стану здоров’я, проявів роздратованості, розладів психологічного стану та, відповідно, втрати віри у  майбутнє», – зазначив голова «Черкаського правозахисного центру» Тарас Щербатюк.

За результатами проведених робочих зустрічей з питань медичного забезпечення учасників АТО між правозахисниками й органами влади в Ужгороді та Черкасах сторони дійшли згоди про необхідність розміщення й оновлення інформації щодо медпослуг на сайтах міських рад. Зокрема публікуватиметься роз’яснення про механізм отримання безкоштовних ліків, лікування, санаторно-курортних путівок та інше.

«Комунікація між громадськими організаціями та владою покращується, відповідно ми розраховуємо на те, що процес інформування про медичні права учасників АТО та членів їхніх родин стане ефективним», – наголосив юрист «Закарпатської громади» Юрій Опаленик.

Реалізація міні-проекту «Доступність медичних послуг учасникам АТО та членам їх родин» здійснюється ГО «Черкаський правозахисний центр» у партнерстві з ГО «МАRT», ГО «Закарпатська громада» в рамках проекту «Активні громадські дії на подолання гуманітарної кризи в Україні». Реалізатором виступає громадська спілка «Освітній дім прав людини в Чернігові» при сприянні Національного фонду на підтримку демократії (NED).

Погляди розробників та виконавців міні-проекту не обов’язково збігаються з офіційною позицією громадської спілки «Освітній дім прав людини в Чернігові» та Національного фонду на підтримку демократії (NED).

Прес-служба ГО «Закарпатська громада»

Переглядів: 1325 | Додав: Boris | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar