[Volunteers together ]
Згуртовані волонтери-вирішені проблеми

Головна » 2016 » Травень » 10 » Учні шкіл про права людини
21:06
Учні шкіл про права людини

10 травня у приміщенні Ужгородської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 10 відбулося урочисте відкриття мандрівної виставки "Кожен має право знати свої права".

Всеукраїнський тур мандрівної освітньої виставки "Кожен має право знати свої права" організовано програмою USAID "Права людини в дії", яка впроваджується Українською Гельсінською спілкою з прав людини, в рамках Всеукраїнської освітньої програми "Розуміємо права людини".

У відкритті виставки взяли участь:  заступник міського голови Олександр Білак, начальник управління освіти Оксана Бабунич, в.о. завідувача кафедри міжнародного приватного права, правосуддя та адвокатури    Марія Менджул,  головний спеціаліст з питань протидії торгівлі людьми Василь Савчин, головний спеціаліст Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області Владислав  Товтин, методист з виховної роботи управління освіти та координатор учнівського врядування  Ужгорода «Корзо» Марія Симкович, координатор  Української Гельсінської спілки з прав людини в місті Ужгород Борис  Кондратюк та інші.

(для збільшення - клікніть на фото)

Після урочистого відкриття присутнім продемонстрували фільм про навчання гідів для виставки, відзнятий учнівським врядуванням Ужгорода «КОРЗО».

Гідами виставки виступили безпосередньо учні з усіх шкіл та студенти УЖНУ.

Мандрівна експозиція "Кожен має право знати свої права" є мобільним навчально-методичним засобом і складається з 25 панелей, що містять стислі тексти та візуальну інформацію про цінності, принципи та окремі аспекти прав людини. Експозиція є своєрідним майданчиком для дискусії, навчання та дій спрямованих на підтримку та захист прав людини.

Виставка була створена громадською організацією "МАRТ" за підтримки МФ "Відродження". За 4 роки мандрівна експозиція відвідала більшість областей, побувала у великих містах, містечках та селах.

Унікальний проект базується на потенціалі активістів, які отримали підготовку у рамках освітньої програми "Розуміємо права людини". Серед випускників цієї програми є також і Ужгородці.

Партнерами виставки в Ужгороді виступили: ГО " Самоврядування  молоді "Інсайдер", управління освіти Ужгородської міської ради, учнівське врядування міста Ужгорода "КОРЗО", ГО "Закарпатська громада", Ужгородська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 10, Ужгородська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 20 – ліцей "Лідер".

Інформаційні партнери: ProZak.info, ГО «Спілка медійників Закарпаття».

Мандрівна виставка триватиме до 20 травня за адресою: наб. Православна, 24, приміщення Ужгородської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 10. Надалі локація буде змінена. Запрошуються до співпраці усі зацікавлені сторони.

Контактний емейл : zakhromada@gmail.com.

Американський народ, через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 50 років. В Україні допомога USAID надається у таких сферах як: економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор. Починаючи з 1992 р., Агентство США з міжнародного розвитку надало Україні технічну та гуманітарну допомогу на суму 1,8 мільярда доларів. Детальнішу інформацію про програми USAID в Україні можна отримати на офіційному веб-сайті USAID http://ukraine.usaid.gov та сторінці у Facebook https://www.facebook.com/USAIDUkraine

Фото: Євгенія Кость

Прес-служба ГО "Закарпатська громада"

Переглядів: 1389 | Додав: Boris | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar