[Volunteers together ]
Згуртовані волонтери-вирішені проблеми

Головна » 2015 » Червень » 5 » Патріотичні фести, які не можна пропустити
13:05
Патріотичні фести, які не можна пропустити

Війна на Сході вносить корективи у життя кожного з нас. Проте, не слід опускатись у песимізм, адже це найбільший ворог мотивації. Українці творять історію – чином, подвигом, духом. Щоб твій дух був завжди міцний, тобі потрібна правильна мотивація. Саме тому інколи варто втекти від буднів, від міста, від роботи, побути на одинці з собою, природою, відчути драйв і зарядитись на чин буденності, такої марудної, невдячної, але потрібної.

Chyn.info представляє вашій увазі найкращі патріотичні фестивалі цьогоріч, які не можна пропустити.

1. Фестиваль «Зашків – Земля героїв» – відбудеться 12-14 червня 2015 р. у с. Зашків, Жовківського району Львівської області. Вхід безкоштовний.

Музична програма: Кому Вниз, Широкий Лан, Мері, Шосте чуття, акустичний вечір пісень Скрябіна.
Фестиваль «Зашків – Земля героїв» відбудеться в рамках відзначення 124-ї річниці від дня народження полковника Української Народної Республіки Євгена Коновальця. Основна програма заходу відбудеться під дивізом „Інтелект та зброя”.

Ідея фестивалю «Зашків – Земля Героїв» – матиме широкий зміст: буде сформована інтелектуальна локація, що пояснюватиме національно-визвольний рух та будівництво української державності, а також традиційно підняття бойового духу та патріотизму у молоді на прикладі державотворця і полковника Євгена Коновальця, популризація війська, гуртування молоді та розбудова громадянського суспільства шляхом популяризації недержавних молодіжних громадських організацій.
Фестиваль планується провести у проекції з минулого в майбутнє – події за життя полковника Є. Коновальця повторюються сьогодні. Для молоді буде організовано вишкільний табір, силові спортивні тренування та змагання, участь представників добровольчих батальйонів, організації лекторіїв. Також передбачаються виступи відомих українських виконавців та музичних гуртів.

2. Фестиваль “Рок Булава 2015″ відбудеться 20-21 червня, в м.Переяслав – Хмельницький , вул. Героїв Дніпра 122. Спортбаза “Переяславль”

Музична пограма: РОЛЛІКС, Insane ( Угорщина), Morphine Suffering, [SALE]only, БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ (Without Limits), CONCRETE FOUNDATION, ANEBO, Thanks For Your Pain, КІМНАТА ГРЕТХЕН, THE FORTY REVOLUTIONS, Kill First, AGHIAZMA, ЛАСКОВЫЕ УСЫ, Шепіт Нагваля, Making A Choice, Thy Despair, NEW LINE, HOLY FIVE, Фаренгейт 451, Krichuss (ex-CarpeDiem), Вихрь грез, MAryn`KO, Cassandra`s Tongue (ex-Double Dice), ВИШЕС, Abaddona, Чумацький Шлях, D.Staff, АмплітудА, 40 Эридана, STEREOPLEN, Uncle Tom The Band, Грані, myTwisted, Троє на Дивані, Cheshires, UNKNOWN CHARACTER та інші

Фестиваль РОК БУЛАВА-2015 відбудеться на березі Дніпра славного міста Переяслав-Хмельницький, який був відомий своєю історією ще за часів Київської Русі.

Переяслав-Хмельницький ще називать місто-музей, адже  в ньому аж 27 музеїв.

3. “Холодний Яр – фестиваль нескореної Нації” відьудеться з 3 по 5 липня, в селі Грушківка, Кам’янського р-ну, Черкаської обл., Урочище Холодний Яр. Вхід вільний.

Музична програма: РізаК, КораЛЛі, Фіолет, Веремій, Біла Вежа, Друже Музико, Haspyd, Cонце в Кишені, ДельТора, Тінь Сонця

Крім того на фестивалі ви зможете побачити чудові фільми про українські визвольні змагання.
Перший фільм: “Холодний Яр. Воля України або смерть” про черкаських героїв визвольної боротьби на початку 20 ст. Фільм “Холодний Яр” особливо цікавий тим, що зняли його завдяки спільнокошту: від слюсаря-сантехніка до власника фірми люди скидались по 20 і більше гривень на всі витрати, пов’язані зі зйомками, а самі актори фільму відпрацьовували по 7-8 годин безкоштовно. Це було зроблено заради однієї мети — показати суспільству, що навіть маленька група людей може йти проти системи, проти свавілля тоталітарної, деспотичної машини влади, якщо за їх спинами весь народ!

 

Фестиваль присвячений героям Холодного Яру, та їхньому подвигу.

4. Фестиваль “ФАЙНЕ МІСТО” відбудеться 3-5 липня на території міжнародного аеропорту “Тернопіль”.

Вартість квитка на 3 дні  – 460 грн (до 10 червня)

Список учасників (головна сцена): СКРЯБІН та друзі, БУМБОКС, BRUTTO (Білорусь-Україна), ЭЛИЗИУМ (Росія), The HARDKISS, O.TORVALD, All Faces Down (Австрія), Карна, Табула Раса, Фіолет, Тінь Сонця, Epolets, Фліт, Los Colorados.

Фестиваль пройде під гаслом “Територія вільних людей”, адже на фест з’їжджаються тільки вільні духом козаки та козачки.

5. Етнофестиваль, в патріотичному дусі “Bereziv Bander Fest” відбудеться 17-19 липня у с. Вижній Березів, Івано-Франківської області. Оплата за вхід піде на потреби ДУК. 

Мета дійства – створити все можливе для гарного відпочинку любителів української музики. Люди, які відпочиватимуть на фесті матимуть змогу:
– відірватись під українську музику в незвичному місці – мальовничих Карпатах;
– пожити в горах в сформованому “наметовому містечку” на свіжому гірському повітрі;
– піти на екскурсії героїчними стежками воїнів УПА, та помилуватись краєвидами гір;
-взяти участь у вишколах та козацьких забавах, тренери – досвідчені військові, з ВО “Тризуб”;
– проїхатись верхи;

Музична програма: Fight for Future, MINDS, НЕ лізь, БО вб’є, Жива, Барахта, PanaRosa, Колір Ночі, СонЦе, Перекоти Поле, Not Clean Head, Мрія Життя, Веремій, Земля Мерцани, Salo v Chokoladi, X-Rays, ERIS, ЗАЛІЗНИЙ ХРЕСТ, Тінь Сонця, ТОЇА, Bandurband, Троє Зілля, Друже Музико, Чумацький Шлях та ін.

6. «Черемош-Фест» – еко-туристичний фестиваль у Карпатах. Відбудеться 24-26 липня, урочище Запідок, с.Верхній Ясенів, Верховинський район, Івано-Франківська область, Українські Карпати. Вхід – 150 грн.

Музична програма Черемош-Фесту 2015:
Вій (Київ), Zapaska (Кам’янець-Подільський), Гуцул Каліпсо (Чернівці), Pushkin Klezmor Band (Київ), Гуцули (Верховина), РоСол (Івано-Франківськ), Петрос (Ворохта), Петровичі (Ворохта), Механічний апельсин (Рівне).

Місія Фестивалю – звернути увагу громадськості на проблему техногенного знищення Білого Черемошу. Річку і її притоки нівечать дамбами та іржавими чорними трубами мінігесів. Білий Черемош має отримати статус гідрологічного заказника. Тоді ні про які техногенні будови не зможе бути й мови. «Черемош-Фест» у форматі open-air-у-Карпатах збирає на березі Черемошу небайдужих Людей, що створюють довкола збереження Білого Черемошу суспільний резонатор.

7. Фестиваль української середньовічної культури “Ту Стань! – 2015: Зустріч у Фортеці”пройде 30 липня – 2 серпня 2015 року у с. Урич, Сколівський р-н, Львівської області.

На жаль поки що програма не викладена, проте організатори пообіцяли підготували кілька приємних сюрпризів для відвідувачів фестивалю.

Тустань – унікальна пам’ятка історії та архітектури ІХ-ХІІІ століття, аналогів якої немає в Європі. Це місце, де історію можна повернути назад та стати частиною культури Українського Середьовіччя. Неповторність Тустані полягає не лише у її природних особливостях, хоча скеля сама по собі вражає.
Унікальність Тустані полягає ще й у можливості точного (90%) відтворення дерев’яної забудови, що існувала на скелях. Річ у тім, що будівничі, споруджуючи неприступну дерев’яну фортецю на скелях, довбали в камені пази для закріплення дерев’яних конструкцій. Дерева давно немає, а сліди в камені збереглися. Місто-фортецю Тустань творить комлекс скель Камінь, Острий Камінь, Мала Скеля, Жолоб та скелі, які прилягають до хребта Воронового.
Щороку під Урицькими скелями Середньовіччя оживає на повну – його повертають учасники фестивалю “Ту Стань!”. Протягом кількох днів у Тустані відтворюють життя древного граду таким, як воно було тоді, у всіх його проявах: від ремесел до розваг. Особливу увагу на кожному фесті присвячують і військовій справі – десятки реконструкторів відновлюють баталії воїнів-русичів із ворогами – на очах у гостей Тустані, з точністю, якій позаздрить будь-який фільм.

8. Фестиваль “БАНДЕРШТАТ | НАША RЕВОЛЮЦІЯ” традиційно відбудеться у м. Луцьк з 31 липня по 2 серпня. Вхід на фестиваль у день продажу вартуватиме 300 грн (попередньо дешевше).

Музична програма: Bruttо, Тартак, O.Torvald, ONUKA, Карна, Тінь Сонця, Роллікс, Morphine Suffering, АННА.

Фестиваль культивує здоровий спосіб життя, тому це фест де молодь твереза. Організатори ставлять перед собою завдання:

– піднесення української національної ідеї серед молоді та творчих колективів;
– пропагування серед молоді життєвої активності та здорового способу життя;
– допомога обдарованій молоді;
– утвердження бережливого ставлення до навколишнього середовища та екологічного виховання;
– пропаганда української мови, культури, цінностей та рідної музики.

9. Фестиваль “Захід” – головний open air України. Відбудеться 14-16 серпня 2015 року в с. Родатичі Львівської області. Вартість квитка на три дні – 870 грн.

Музична програма:  Matisyahu (USA), Everlast (USA), Oomph! (GER), Ill Niño (USA), Воплі Відоплясова, Бумбокс, Брати Гадюкіни, ТНМК, O.Torvald, Жадан та Собаки, Brutto (BY), Гайдамаки, Карна, Дай Дарогу! (BY), Bahroma, Роллікс, Kreator (GER), Dead By April (SWE), Alesana (USA), Анна, Skinhate, Terror Universal (USA), Jinjer, Тостер, Фліт, Morphine Suffering, Latur, Stoned Jesus, O’Hamsters та інші.

10. Музичний фестиваль “Схід-Рок”. Відбудеться 22-23 серпня 2015 року, в м.Тростянець, Сумська обл. Вартість квитка на 2 дні – 250 грн.

Музична програма:

BRUTTO
The HARDKISS
O.Torvald
MadCraft (Finland)
Bahroma
Fontaliza
Гражданин Топинамбур

11. Осінній міжнародний фестиваль вуличного мистецтва “Республіка” відбудеться 4, 5, 6 вересня 2015 року, в м.Кам’янець-Подільський. Вартість квитка на 3 дні – 250 грн.

Музична програма: Бумбокс, BRUTTO, ONUKA, Кожаный Олень, Вагоновожатые, DaKooka, Stoned Jesus, Один в каное, Mеgamass, Somali yacht club, Jinjer, Fontaliza, SKINHATE, Epolets

Ідея фестивалю: Детонація креативності молоді, популяризація громадського активізму та волонтерства, поступове перетворення депресивних районів міста на музей соціального та територіального мистецтва.

На жаль через війну на Сході України, ми не зможемо завітати на культурницькі фестивалі: Франко-Фест, Підкамінь, ФортМісія, Яблунівський Ключ, РаковецьФест та інші.

Будемо сподіватись що правильний відпочинок піде нам на користь. Відпочивай правильно! І не забуваємо твій чин – твоя зброя.

Переглядів: 1206 | Додав: Boris | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar