[Volunteers together ]
Згуртовані волонтери-вирішені проблеми

Головна » 2015 » Грудень » 9 » ГО «Центр правової інформації та консультації «Право»
14:02
ГО «Центр правової інформації та консультації «Право»

Посилення спроможності Центру правової інформації та консультації «Право» - на користь громадян

Мета проекту: поліпшення функціональної спроможності Центру та підвищення ефективності і якості правозахисної діяльності для задоволення попиту людей та суспільного запиту щодо системного забезпечення їх послугами з правової інформації, правового захисту та безоплатної первинної правової допомоги.

 

Завдання проекту:

1.Посилити роботу громадського Центру правової інформації та консультації «Право» в м. Тростянець та Тростянецькому районі і забезпечити його необхідними ресурсами.

2.Організувати системну роботу громадських приймалень з надання безоплатної первинної правової допомоги населенню міста і району, з них 2 (дві) - у місті Тростянець та 3 (три) консультаційні пункти у найбільших селах району – Білка, Боромля, Кам’янка.

3.Проводити інформаційно-просвітницьку діяльність щодо прав і свобод людини та їх захисту.

4.Здійснювати щомісячний аналіз діяльності Центру, виявляти найбільш актуальні питання у сфері порушень прав і свобод людини та з інших правових проблем.

5.Висвітлювати роботу Центру в ЗМІ – міському телебаченні «Голос громади», в обласному щотижневику «Круглий Двір», районній газеті «Новини Тростянеччини», а також через організацію лекторіїв, кінопоказів, громадських обговорень.

6.Роз’яснювати через ЗМІ правові проблеми та шляхи їх вирішення.

7.Приймати участь у громадських обговореннях діяльності органів місцевого самоврядування з питань дотримання прав людини та впливати на ухвалення рішень. 

Місія організації:ГО «Центр правової інформації та консультації «Право» є дії та захист конституційних прав ї свобод громадян, задоволення суспільних інтересів та попиту населення у правової інформації, юридичної консультації, правовій допомозі, правозахисті, доступу до правосуддя.

Напрямки діяльності організації

Захист прав, свобод та законних інтересів людини і громадянина.

Популяризація ідей свободи, демократії, рівності, верховенства права, поваги до людини та її гідності, безумовного дотримання прав и свобод людини.

Надання дієвої безоплатної первинної правової допомого соціально незахищеним верствам населення.

Забезпечення єдності та партнерства з місцевою громадою, органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями та державними установами на місцевому рівні.

Всебічна підтримка інтеграції України в європейський правовий простір та впровадження загальнолюдських європейських цінностей в повсякденне життя, в діяльність суспільства і в між людські  стосунки.

http://www.legalspace.org/index.php/ru/poluchit-pomoshch/zashchita-prav-krymchan/item/3197-u-trostiantsi-hromada-vchytsia-zakhyshchaty-sebe-samostiino

http://www.legalspace.org/index.php/en/useful-resources/investigation/item/3302-u-novomu-rotsi-novi-prohramy-pravovoi-pidtrymky-meshkantsiv-trostiantsia

Категорія: Посилення спроможності Центру правової інформації та консультації «Право» | Переглядів: 690 | Додав: Boris | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar