[Volunteers together ]
Згуртовані волонтери-вирішені проблеми

Головна » 2016 » Липень » 29 » 80% вимушених переселенців висловлюють бажання залишитись в Закарпатті (результати дискусії закріплені спільним меморандумом)
09:22
80% вимушених переселенців висловлюють бажання залишитись в Закарпатті (результати дискусії закріплені спільним меморандумом)

28 липня у стінах Ресурсного  центру для підтримки та супроводу ВПО в Закарпатській області при громадській організації «Справа Кольпінга в Україні» за круглим столом зійшлися організації, які працюють у сфері надання допомоги внутрішньо переміщеним особам. Представники Української  Гельсінської  спілки з прав людини, яка діє на базі ГО «Закарпатська громада» також активно долучилися до обговорення та пошуків вирішення актуальних проблем даної цільової категорії.

Під час дискусії обговорювались наболілі питання пов'язані з працевлаштуванням, відсутністю житла в нашому краї для ВПО, порушенням прав людини та відшкодуванням втраченого в зоні проведення АТО майна. Звісно, спектр завдань, які потребують розв’язання набагато ширший.

Саме тому наприкінці заходу всі учасники зустрічі підписали Меморандум про співпрацю та домовилися про створення постійно діючої платформи для вирішення нагальних питань ВПО, що проживають в межах нашої області. А відповідно до результатів моніторингу, який проводила ГО «Закарпаття-Донбас», проживатимуть й надалі, адже 80% вимушених переселенців не планують повертатися на південно-східну Україну після визволення Криму та завершення бойових дій.

Організаторами круглого столу виступив Ресурсний центр для підтримки та супроводу ВПО (РЦПС ВПО). Як учасники до заходу долучилися радник Міністерства соціальної політики з питань ВПО в Закарпатській області Геннадій Степанов, який також заступав Регіональний штаб з питань соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО. Також виступили представники: Ужгородського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області, ГО «Закарпаття-Донбас», БФ «Карітас-Caritas» Мукачівської греко-католицької єпархії, МГО «Неємія», ГО «Моє Закарпаття», ВГО "Центр підтримки громадських ініціатив" та Ужгородська територіально первинна організація українського товариства сліпих. Кожен з учасників розповів про свою специфіку роботи з ВПО.

Як вдало підкреслив керівник РЦПС ВПО Олександр Кацьора: «Враховуючи ресурси громадських організацій та органів державної влади, ми є частинками, так би мовити, «торта», який можемо запропонувати своїм співвітчизникам, які зіткнулися з проблемою вимушеного переселення».

Тому очевидним є той факт, що тільки консолідувавши зусилля, ми матимемо змогу координувати свої дії та надавати комплексну допомогу землякам зі Сходу України.

Прес-служба ГО «Закарпатська громада»

Переглядів: 1113 | Додав: Boris | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar