[Volunteers together ]
Згуртовані волонтери-вирішені проблеми

Головна » 2017 » Травень » 6 » В Ужгороді обговорювали дотримання прав людини працівниками поліції
11:23
В Ужгороді обговорювали дотримання прав людини працівниками поліції

5 травня 2017 року у приміщені Закарпатської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Ф. Потушняка відбулось обговорення  проблемних питань, які можуть виникнути у громадян під час візиту до підрозділів Національної поліції України.

 Захід проходив за участі громадських діячів, представників Регіонального центру з надання вторинної правової допомоги у Закарпатській області, Радника Міністерства соціальної політики України з питань ВПНО у Закарпатській області, адвокатів краю та всіх охочих, які прийняли участь у заході.

 Під час зустрічі було приділено увагу порядку реєстрації громадян у відділках Національної поліції,  визначення їх статусу під час відвідання вищевказаних підрозділів. Окрім цього, було чітко роз’яснено яким чином обчислюються строки тримання осіб у територіальних підрозділах Національної Поліції України, як правильно реагувати та куди звертатись у разі можливих порушення з боку працівників поліції.  Особлива увага приділялась забороні катувань. З цього приводу було розглянуто практику Європейського суду з прав людини у рішеннях щодо України.

Організаторами заходу виступили  Управління забезпечення прав людини Національної поліції України, громадська приймальня Української Гельсінської Спілки з прав людини в місті Ужгород та ГО «Закарпатська громада».

Довідка:

Управління забезпечення прав людини Національної поліції України, покликане здійснювати контроль за дотриманням прав і свобод людини в діяльності департаментів, відділів і відділків поліції,  спеціальних установ на конвойних підрозділів, безпосередньо поліцейськими.

 

Прес-служба ГО «Закарпатська громада»

Переглядів: 1320 | Додав: Boris | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar