[Volunteers together ]
Згуртовані волонтери-вирішені проблеми

Головна » 2015 » Серпень » 14 » Посилення правових можливостей учасників АТО, членів їх сімей
18:04
Посилення правових можливостей учасників АТО, членів їх сімей

Військове вторгнення і окупація Криму військами Російської Федерації призвели до того, що в нашій державі з'явилися  учасники АТО, які потребують належної підтримки та допомоги. У кожному місті формуються локальні волонтерські ініціативи, які готові надавати  в тому числі і юридичну допомогу учасникам АТО. ГО «ЗАКАРПАТСЬКА ГРОМАДА» узялась  координувати зусилля волонтерів та надавати  інформаційно-консультативну та, за наявності, і гуманітарну допомогу учасникам АТО і іхнім родинам.

Офіційна статистика щодо кількості учасників АТО відсутня, у зв’язку з довготривалою процедурою присвоєння  цього  статусу  та з відпискою про державну таємницю.

Перед учасниками АТО, членами їх сімей постають такі проблеми як: необхідність надання їм первинної правової допомоги, необхідність надання психологічної реабілітації, недостатня проінформованість  про свої права.

З цією метою, на базі ГО «ЗАКАРПАТСЬКА ГРОМАДА» був створений інформаційно-консультативний центр в м. Ужгороді. Даний центр надає консультації учасникам АТО та їхнім сім’ям, координує діяльність робочих груп та волонтерських ініціатив.

Центром була розроблена онлайн анкета https://docs.google.com/forms/d/1ZdGaAH0t0hp4YOU3dXuoiQa8C8Vh2Wim3mtBuHLl-4M/viewform , заповнюючи яку учасники АТО та їхні сім’ї  можуть отримати по можливості та, за наявності, допомогу  від нашого центру та партнерів.

Також, бажаючі меценати можуть надати таку допомогу, заповнивши свою антеку за посиланням https://docs.google.com/forms/d/193iZ4czhq26XRy-NVJ-7bGK9TWsIjmrmYkMiSDnpemQ/viewform.

Проект інформаційно-консультативного центру «Посилення правових можливостей учасників АТО, членів їх сімей в  м. Ужгороді та Ужгородському районі» поступово розширює свою діяльність та надає допомогу родинам Хустського, Мукачівського та Іршавського районів.  Найближчим часом планується охопити й інші райони.

Також нагадуємо, що завдяки підписаній угоді між ГО «ЗАКАРПАТСЬКА ГРОМАДА» та «Ужгородським центром зайнятості», учасники АТО та члени їх родин можуть отримати інформацію про  можливість працевлаштування та початок ведення особистого бізнесу.

Інформаційний центр громадівців продовжує надавати консультації та іншу допомогу. Для цього учасникам АТО та їхнім сім’ям потрібно зареєструватися на сайті http://zakhrom.at.ua/index/0-3 або попередньо записатися на прийом (понеділок, середа, п’ятниця)  за телефоном : 066 532 48 54.

Реалізація мікро-проекту  «Посилення правових можливостей учасників АТО, членів їх сімей в м.Ужгород та Ужгородському районі» здійснюється в рамках проекту «Громадські центри юридичної та інформаційної допомоги в Україні», що реалізує Українська Гельсинська Спілки з прав людини (УГСПЛ)  при сприянні Національного фонду на підтримку демократії (NED). Проект є частиною плану дій Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо  права людини». Погляди розробників та виконавців мікро-проекту  не обов’язково збігаються з офіційною позицією Української Гельсинської Спілки з прав людини  та Національного фонду на підтримку демократії (NED).

Прес-служба ГО «Закарпатська громада»

Категорія: «Посилення правових можливостей учасників АТО, членів їх сімей в м. Ужгород та Ужгородському районі | Переглядів: 829 | Додав: Boris | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar