[Volunteers together ]
Згуртовані волонтери-вирішені проблеми

Головна » 2015 » Грудень » 09

Звітна конференція про результати більш ніж річної роботи інформаційно-правових центрів Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ) у сімох обласних і районних центрах відбулась 24 листопада у Києві.

Мова йшла  про участь громадянського суспільства у підготовці Національної стратегії з прав людини та співпрацю правозахисників із закладами Міністерства освіти і науки України, орієнтовані на просвіту у сфері прав людини та спільну розробку освітніх програм для шкіл і університетів.

... Читати далі »

Категорія: «Посилення правових можливостей учасників АТО, членів їх сімей в м. Ужгород та Ужгородському районі | Дивилися: 1006 | Додав: Boris | Дата: 09.12.2015 | Комментарії (0)

Центр  інформаційно-правової підтримки учасників  АТО та членів їх сімей в м.Чернігові та Чернігівській  області

Мета проекту -  надати первинну  правову  допомогу та покращити правову обізнаність учасників АТО та членів їх сімей через створення  Центру інформаційно-правової підтримки учасників АТО у м.Чернігові та Чернігівській області. 

... Читати далі »


У нашому місті,завдяки підтримки Громадської ініціативи КримSOS, для переселенців міста Дзержинська, почав роботу центр «Територія Соціальної Творчості».

Метою центру є сприяння внутрішньо переміщеним особам в рішенні проблем,пов'язаних з безробіттям, втратою соціальних зв'язків та причетності до соціальних груп. 
Завдання проекту: 
1.Створити команду та розробити заходи по заохоченню переселенців до центру «Територія Соціальної Творчості» з метою розвитку соціальних зв'язків з місцевою громадою та адаптації переселенців у життя громади.
2. Створити комфорті умови для переселенців під час спілкування та навчання.
3.Провести тренінги для переселенців за програмою «Фандрайзінг на службі у переселенців».
4. Сприяти переселенцям міста Дзержинська свої ідеї втілити у життя разом з мешканцями міста.

... Читати далі »


Сніжана - ромка за національністю,мила,ніжна,тендітна молода жіночка.Дзвоню з ранку до неї ,щоб дізнатися як вона себе почуває. У відповідь почула,що дуже болить живіт та голова, слабка, бо вчора нервувала сильно та знову стикнулась з приниженням з боку держслужбовців.

... Читати далі »


20 серпня 2015р. Благодійний фонд «Девора» провів Круглий стіл, мета якого була - обговорення проблеми «насильства в сім’ї» та пошук шляхів взаємодії між правоохоронними органами, соціальними службами, виконавчими органами та громадськими організаціями.

... Читати далі »

Категорія: «Безпечна родина» | Дивилися: 642 | Додав: Boris | Дата: 09.12.2015 | Комментарії (0)

На минулому тиждні ми завершили роботу по розробці брошури "Запобігання насильства в сім'ї".

До цієї брошури було включено багато корисної інформації, такої , як наприклад: - що таке насильство в сім'ї; - види домашнього насильства та його фізичні та психологічні ознаки; - правові основи (законодавча база) протидії насильству в сім'ї; - органиі установи, що мають захищати постраждалих; - інформацію про роботу нашого інформаційно-правового центру. Всю цю інформацію ви можете знайти нижче на сторінці: http://www.dobrodel.org.ua/post/841/

... Читати далі »

Категорія: «Безпечна родина» | Дивилися: 825 | Додав: Boris | Дата: 09.12.2015 | Комментарії (0)

Ко всемирному Дню защиты детей сотрудники Благотворительного Фонда "Девора" г. Никополь подготовили и развезли по домам 50 подарков для детей с ограниченными возможностями (каждый на сумму до 200 грн.- канцтовары, средства гигиены, игрушки). Невозможно передать ту радость которую мы получили от счастливых детских лиц и благодарных родителей. Было очень приятно принести кусочек праздника в эти дома.

... Читати далі »

Категорія: «Безпечна родина» | Дивилися: 730 | Додав: Boris | Дата: 09.12.2015 | Комментарії (0)

25 апреля, в зале ДК Центра, команда БФ "Девора" провела праздник для детей солдат АТО, посвященный недавно прошедшему празднику Пасхи.

На праздник было приглашено 180 детей.

В программе для деток был показан спектакль, веселые игры и танцы, конкурсы с призами. А самое главное каждый ребенок получил подарок. Пришедшие на праздник дети и их родители получили массу удовольствия и положительных эмоций.

... Читати далі »

Категорія: «Безпечна родина» | Дивилися: 790 | Додав: Boris | Дата: 09.12.2015 | Комментарії (0)

         Ми живемо у світі, однією з характерних  ознак якого є насильство. Останні два сторіччя дали приклади нечуваного раніше насильства. Криваві світові війни та революції, винахід і застосування зброї масового знищення, геноцид забрали життя десятків мільйонів людей. Україна на цей час страждає від неоголошеної війни  на сході, від жорстокої економічної кризи; злочинність, на жаль, також не становиться менше. Чи є на такому фоні актуальною проблема насильства в сім’ї?

За даними досліджень, проведених в Україні, близько 70% жінок  піддаються різним формам приниження і знущання в родині. Частіше за все жінки ототожнюють насилля із зґвалтуванням, рідше з фізичним болем та побиттям.

         Низький рівень інформованості населення по проблемі насильства в сім’ї – біля  80 %  жінок потребують інформації стосовно того, як захистити себе від насилля, а близько 40 % не знають, як попередити насильство.

... Читати далі »

Категорія: «Безпечна родина» | Дивилися: 1054 | Додав: Boris | Дата: 09.12.2015 | Комментарії (0)

Студентська ініціатива Тернополя "Наші права"

Студентська ініціатива Тернополя (СІТ) "Наші права" - це проект Громадської організації «Інформаційно-правовий центр "Права людини», який передбачає проведення просвітницьких заходів у сфері прав людини. Перш за все, це різноманітні заходи (інтерактивні лекції, тренінги, кінолекторії, конкурси), які спрямованні на донесення важливої та корисної інформації до населення міста Тернополя та студентської молоді зокрема.

... Читати далі »

Категорія: Студентська ініціатива Тернополя (СІТ) «Наші права» | Дивилися: 707 | Додав: Boris | Дата: 09.12.2015 | Комментарії (0)

Посилення спроможності Центру правової інформації та консультації «Право» - на користь громадян

Мета проекту: поліпшення функціональної спроможності Центру та підвищення ефективності і якості правозахисної діяльності для задоволення попиту людей та суспільного запиту щодо системного забезпечення їх послугами з правової інформації, правового захисту та безоплатної первинної правової допомоги.

... Читати далі »


Мета проекту: Зменшити правову ізоляцію мешканців сільських населених пунктів Хмільницького району Вінницької області шляхом розширення мережі правових консультантів Центру правової інформації та консультацій.

Завдання проекту

1. Підготуватиправовихконсультантів з числа представниківсільських громадХмільницького району шляхом проведення конкурсного відборукандидатів та проведенняїхнавчання;

2. Забезпечитипроцеснаданнябезоплатноїправовоїдопомогимешканцямсільських громадХмільницького району шляхом налагодженнякомунікаціїправовихконсультантів з Центром правовоїінформації та консультацій;

3. Поширитиінформацію про реалізацію проекту шляхом проведенняпрезентації проекту, презентацій в кожнійгромаді, де працюватимеправовий консультант, а такожпроведеннязавершальноїпрес-конференції. 

... Читати далі »